Kyselina kójová

Kyselina s výrazným bělícím účinkem

Tato látka se získává z japonských hub a je vedlejším produktem fermentačního procesu, který se využívá při výrobě tradičního japonského alkoholického nápoje saké.

V kosmetice se využívá primárně pro svoji schopnost zesvětlit pokožku. Jak kyselina kójová na pokožku působí? Nejprve je třeba si vysvětlit, jak vlastně pleť svoji barvu získává. Tělo produkuje přirozeně pigment známý jako melanin skrze specializované buňky zvané melanocyty.

Kromě hyperpigmentace vám pomůže i jinak

Když se ve vyšší koncentraci aplikuje kyselina kójová  na pleť, chemikálie v ní obsažené ovlivňují melanocyty a zasahují do produkce melaninu. Jak k tomu konkrétně dochází není zatím přesně vědecky vysvětleno, nicméně mnoho odborníků je přesvědčeno, že látka působí tak, aby v buňkách vůbec nebyl odstartován proces výroby pigmentu, a to skrz enzym tyrozinázu.

Osoby s velmi citlivou pletí mohou po aplikaci kyseliny kójové zaznamenat začervenání či svědění pleti, nicméně obecně lze říci, že je kyselina kójová pletí velmi dobře snášena.

Kyselina kójová je klasifikována také jako antioxidant, protože bojuje proti negativním účinkům volných radikálů na organismus a pleť, a zabraňuje tak známkám stárnutí pleti. Kromě toho má kyselina kójová i antibakteriální účinky, proto se využívá i v produktech regulujících projevy akné.

Proč nakoupit u nás?
  • Doprava zdarma nad 1500 KčDoprava zdarma nad 1500 Kč
  • Netestováno na zvířatechNetestováno na zvířatech
  • 100 % zboží skladem100 % zboží skladem
  • Jsme výhradní distributorJsme výhradní distributor
  • Již 18 let na trhu18Již 18 let na trhu
  • Telefonní linka zdarma - 800 260 002Telefonní linka zdarma - 800 260 002
  • Vzorky zdarma k nákupům nad 1000 KčVzorky zdarma k nákupům nad 1000 Kč
  • Online poradna s reakcí do pár minutOnline poradna s reakcí do pár minut
  • Dárky k nákupu a pravidelné akceDárky k nákupu a pravidelné akce