Kyselina chlorogenová

Fytochemikálie, hlavní účinná látka v extraktu ze zelené kávy

Kyselina chlorogenová se nejhojněji nachází v zelené kávě. Na organismus má podobný vliv jako bioflavonoidy a kofein. Oproti kofeinu je její účinek slabší.

Brání vstřebávání cukrů

Předpokládá se, že díky tomu, že snižuje hladinu krevního cukru a má antidiabetický efekt. Napomáhá také snižování hmotnosti. Má totiž vliv na absorpci cukru ze škrobu a na syntézu tuku v těle.

Pokusy prováděné na zvířatech prokázaly, že podávané dávky kyseliny chlorogenové redukují absorpci glukózy. Tento vliv na metabolismus glukózy může hrát ochrannou roli při cukrovce a může také vysvětlit vliv zelené kávy na tělesnou hmotnost.

To prokazuje studie, během níž byla skupině jedinců podávána instantní káva obohacená o kyselinu chlorogenovou. Díky snížené absorpci glukózy kontrolní skupina zhubla. Další pokusy prokazují, že tato látka snižuje syntézu tuku a zlepšuje hladiny cholesterolu a triglyceridů.

Proč nakoupit u nás?
  • Doprava zdarma nad 1500 KčDoprava zdarma nad 1500 Kč
  • Netestováno na zvířatechNetestováno na zvířatech
  • 100 % zboží skladem100 % zboží skladem
  • Jsme výhradní distributorJsme výhradní distributor
  • Již 18 let na trhu18Již 18 let na trhu
  • Telefonní linka zdarma - 800 260 002Telefonní linka zdarma - 800 260 002
  • Vzorky zdarma k nákupům nad 1000 KčVzorky zdarma k nákupům nad 1000 Kč
  • Online poradna s reakcí do pár minutOnline poradna s reakcí do pár minut
  • Dárky k nákupu a pravidelné akceDárky k nákupu a pravidelné akce