Fenykl obecný

Bylina s domovem ve Středomoří s řadou pozitivních vlivů na lidský organismus

Fenykl obecný je trvalka s typickým žlutými, příjemně voňavými květy. Ač pochází ze Středozemí, v současnosti roste po celém světě. Jeho pozitivní účinky znali již staří Řekové, stejně jako jej znaly staré cilivizace v Číně, Indii a Egyptě. Římský lékař Plinius jej doporučoval při zlepšení zraku.

Koření s blahodárným vlivem

Sušená semínka fenyklu se využívají coby koření, kdy pokrmu dodávají anýzovou příchuť. S anýzem si nicméně fenykl nesmíme plést, jakkoliv vypadají a chutnají podobně, nejedená se o stejnou rostlinu. Semena fenyklu na rozdíl od anýzu se využívají v tradiční medicíně.

Fenykl při orální užití zlepšuje problémy trávicí soustavy, jako je pálení žáhy, plynatost či nadmutost. Kromě toho pozitivně působí při nechutenství a kolikách. Redukuje také růst nadměrného ochlupení u žen a zlepšuje vaginální diskomfort při menopauze. Preventivně působí proti spálení od slunce. Fenyklový olej a fenyklová semena se využívají v potravinách jako ochucovadlo. V kosmetických produktech se využívá coby přírodní parfemační látka, v minulosti nacházel využití coby přírodní repelent.

Extrakt z fenyklu může uvolňovat střevo a snižovat produkci hlenu v dýchací soustavě. V organismu navíc může působit estrogenně.

Proč nakoupit u nás?
  • Doprava zdarma nad 1500 KčDoprava zdarma nad 1500 Kč
  • Netestováno na zvířatechNetestováno na zvířatech
  • 100 % zboží skladem100 % zboží skladem
  • Jsme výhradní distributorJsme výhradní distributor
  • Již 18 let na trhu18Již 18 let na trhu
  • Telefonní linka zdarma - 800 260 002Telefonní linka zdarma - 800 260 002
  • Vzorky zdarma k nákupům nad 1000 KčVzorky zdarma k nákupům nad 1000 Kč
  • Online poradna s reakcí do pár minutOnline poradna s reakcí do pár minut
  • Dárky k nákupu a pravidelné akceDárky k nákupu a pravidelné akce