Mučenka

Aromatické tropické ovoce, jehož extrakt se využívá v kosmetických produktech

Mučenka obsahuje řadu živin, které prospívají pleti. Olej z tohoto ovoce se získává ze semen a je důležitou složkou kosmetických produktů. Je zdrojem vitamínu A, vitamínu C, mastných kyselin, fosforu, hořčíku, mědi, vápníku a karotenoidů. Ty všechny jsou nezbytné pro krásnou pleť.

Silná antioxidace pro omlazení 

Mučenka bojuje proti stárnutí pleti díky obsaženému vitamínu C a dalšími antioxidanty tím, že zpomaluje proces stárnutí daný aktivitou volných radikálů.

Vedle toho napomáhá zklidnit zánět v pleti, snižuje otoky a podráždění. Protože se snadno vstřebává do kůže a není mastná, je vhodnou látkou pro hydrataci pleti, navíc pro každý typ pleti. Hydrataci poskytuje také pleti náchylné k akné, protože neucpává póry, ale zároveň ji zanechává vláčnou a zklidněnou.

Obsažený vitamín A podporuje růst buněk kůže, jejich obnovu a regeneraci. Protož olej a extrakt z mučenky obsahuje řadu fytochemikálií, které stimulují produkci kyseliny retinové v pleti, aktivní formy vitamínu A, zlepšuje vzhled stárnoucí pleti a redukuje jemné linky a vrásky.

Při ústní konzumaci má mučenka také řadu pozitivních účinků na organismus:

  • Působí protirakovinně
  • Podporuje relaxaci
  • Stimuluje zdravý spánek
  • Podporuje trávení
  • Ulevuje od astmatu
  • Ulevuje od negativní projevů osteoartrózy
  • Zlepšuje stav anémie
  • Podporuje kardiovaskulární zdraví
  • Podporuje zdravé hubnutí
  • Pozitivní vliv má na kvalitu a růst vlasů, zamezuje jejich padání