Velikost balení: 30 ml

CRYSTAL RETINAL 3

Sérum pro omlazení pleti s vitamínem A

Vitamín A je jednou z nejoblíbenějších látek pro péči o pleť. Působí proti pupínkům, zpomaluje stárnutí pleti a redukuje pigmentace. Jestliže s ním dosud nemáte zkušenosti, stabilní noční sérum CRYSTAL RETINAL 3 s 0,03% enkapsulovaným retinaldehydem pro vás bude to pravé.

Celý popis
100% vegan100% vegan
Cena: 1 480 Kč
Skladem - ihned posíláme

Vitamín A pro omlazení

Klasický retinol (vitamín A), stejně jako retinaldehyd a kyselina retinová spadají do jedné rodiny retinoidů, tedy látek odvozených od vitamínu A. Ty mají na pleť mimořádný účinek, omlazují ji, působí preventivně proti jejímu stárnutí, regulují také nadměrnou pigmentaci a stimulují její obnovu na buněčné úrovni. Kromě toho navíc pokožku čistí.

Omlazení již za čtyři týdny

  • Obnovuje pleť na buněčné úrovni
  • Viditelně vyhlazuje jemné linky a vrásky
  • Zpevňuje pleť a podporuje její elasticitu
  • Působí proti bakteriím způsobujícím akné, čímž podporuje pročištění pokožky
  • Hydratuje

11x rychlejší účinek než retinol

Biologicky aktivní formou vitamínu A, tedy tou, jež působí na pleť, je kyselina retinová. Ani retinol, ani retinaldehyd sami aktivní nejsou, na kyselinu retinovou se musí nejprve v kůži přeměnit. V případě retinolu musí nejprve dojít k přeměně na retinal, a posléze na kyselinu retinovou, u retinalu (retinaldehydu) je nutný pouze jeden krok k přeměně na tuto biologicky aktivní formu. Díky tomu je účinek retinaldehydu na pleť 11x rychlejší než u klasického retinolu.

Pro začátečníky s retinoidy

Noční sérum CRYSTAL RETINAL 3 0,03% enkapsulovaným retinaldehydem je vhodné pro všechny, kdo dosud nemají zkušenosti s používáním vitamínu A (retinolu) a dalšími retinoidy, nebo již vyzkoušeli produkty s jejich nižší koncentrací a chtějí svoji péči posunout o stupínek výš. Stejně tak je vhodné pro ty, kdo ještě na své pleti nepozorují známky jejího stárnutí, ale snaží se proti němu působit preventivně.

Řada produktů s vzrůstající koncentrací

CRYSTAL RETINAL je noční sérum od Medik8 s retinaldehydem jako hlavní účinnou látkou. Zároveň se také jedná o ucelenou řadu produktů se čtyřmi různými koncentracemi této účinné látky.

  • CRYSTAL RETINAL 1 s 0,01% retinalem vhodný pro mladistvou problematickou pleť nebo pro pleť přecitlivělou
  • CRYSTAL RETINAL 3 s 0,03% retinalem vhodný pro ty, kdo s retinoidy dosud nemají zkušenosti
  • CRYSTAL RETINAL 6 s 0,06% retinalem vhodný pro pleť přivyklou aplikaci retinoidů, která chce těžit z jejich vyšší koncentrace
  • CRYSTAL RETINAL 10 s 0,1% retinalem je nejsilnější retinalové sérum vhodné pro zralou pleť s viditelným známkami stárnutí

Noční sérum vhodné pro…

  • Mladistvou pleť
  • Ty, kdo s vitamínem A dosud nemají zkušenosti
  • Ty, kdo chtějí preventivně působit proti stárnutí pleti
  • Pleť, jež potřebuje ochranu před vnějšími stresory

Pleť navíc hydratuje

Vedle obsahu retinaldehydu sérum obsahuje hydratační a zjemňující látky, jako je kyselina hyaluronová, glycerin a vitamín E, které zahrnují vláhou všechny vrstvy kůže a brání jejich vysoušení, k němuž může po aplikaci retinoidů někdy docházet.

Složení proti vráskám

Enkapsulovaný retinal (retinaldehyd):
Účinný derivát vitamínu A, který může působit až 11x rychleji než běžné formy retinolu, k pleti nicméně zůstává stále stejně jemný. Snižuje výskyt bakterie P. acnes zodpovědné za pupínky a další projevy akné. Viditelně zlepšuje vzhled jemných linek a vrásek, texturu pleti a sjednocuje její barevný tón.

Kyselina hyaluronová:
Vysoce účinná látka, který v pleti uzamyká vlhkost, čímž podporuje vyváženou hydrataci a elasticitu kůže. Dokáže v sobě zadržet až tisícinásobek vlastní váhy vody.

Glycerin:
Jeden z přirozených zvlhčujících faktorů v pleti a účinný zvlhčovač, který podporuje fungování přirozené kožní bariéry a zamezuje transepidermální ztrátě vody.

Vitamín C
Antioxidant, který neutralizuje volné radikály formující se kvůli UV záření v kůži, a tím bojuje proti vzniku viditelných známek stárnutí pleti a hyperpigmentaci.

Vitamín E:
Silný antioxidant neutralizující volné radikály, který stimuluje hydrataci a omlazení pleti. Společně s vitamínem C působí synergicky a navyšují svůj antioxidační účinek.

CRYSTAL RETINAL si užijte večer

  • Po večerním čištění pleti naneste malé množství na pleť a dekolt ještě před aplikací tradičního hydratačního produktu. Tak jako v případě produktů s retinolem nanášejte postupně a pleť nechejte přivyknout. První dva týdny aplikujte dvakrát týdně, následující dva týdny ob den. Po měsíci již můžete aplikovat denně.
  • Balení o objemu 30 ml vystačí až na 100 aplikací
  • V případě těhotenství či kojení konzultujte používání s lékařem

Používejte opalovací krém

Nezapomínejte na každodenní aplikaci produktu chránícího před UV zářením, s nímž pokračujte až týden po ukončení aplikace CRYSTAL RETINAL. Obsažený retinaldehyd může zvyšovat citlivost pleti vůči slunečnímu záření.

Upozornění: Produkty s obsahem vitamínu A nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy.