Překyselený organismus: Co s tím?

Vytiskněte

Co pomáhá na překyselení? To se dozvíte v našem dnešním článku.

Překyselený organismus: Co s tím?

Překyselení organismu je v naší populaci poměrně běžné. Může však vyústit ve vážné zdravotní komplikace, protože oslabuje organismus a utváří v něm prostředí vhodné pro rozvoj různých onemocnění. Vyvážené pH organismu přitom napomáhá ochraně těla před patogeny a nemocemi.

Zdravý organismus potřebuje mít adekvátní alkalické rezervy, aby pokryl případné potřeby. Když je totiž třeba neutralizovat přebytečné kyseliny v těle, alkalické zásoby se vyčerpávají a organismus zanechávají oslabený.

Kde se vzala teorie o překyselení organismu? Přečtěte si to v našem článku!

Jak vzniká překyselení organismu a co s tím? Jak vzniká překyselení organismu a co s tím? Dlouhodobé překyselení organismu je vážný stav, který může mít za následek mnoho zdravotních komplikací včetně větší náchylnosti k fraktuře kyčelního kloubu ve vyšším věku. I proto je vhodné snažit se překyselení organismu pravidelně redukovat.

To, zda je prostředí kyselé nebo zásadité, určuje hodnota pH. Ta se pohybuje v rozmezí hodnot 1 až 14, přičemž čím nižší hodnota je, tím je prostředí kyselejší a čím vyšší hodnota je, tím je prostředí zásaditější. Organismus se neustále snaží udržovat pH vyrovnané. Je-li ovšem tato rovnováha narušena, může se objevit mnoho problémů.

Tělo je schopno využitelně ukládat minerály a další živiny pouze pokud je jeho pH mírně alkalické. Zde tkví první problém překyselení organismu – i když přijímáte důležité živiny, organismus je neumí absorbovat nebo správně využívat a výsledkem je jeho oslabení.

Acidóza čili překyselení organismu vzniká především v důsledku stravy bohaté na kyselinotvorné potraviny zejména živočišného původu a chudé na zásadotvorné potraviny, jako je čerstvá zelenina. Další příčinou překyselení je také konzumace kyselinotvorných, vysoce průmyslově zpracovaných potravin, jako je mouka či cukr a nápojů typu káva a slazené bublinkové limonády. I užívané léky mají na rovnováhu pH v organismu negativní vliv, stejně jako umělá sladidla.

Překyselení organismu – jak se projevuje

Mezi hlavní symptomy překyselení organismu řadíme nutnost organismu využívat minerály z životně důležitých orgánů a kostí. Tyto minerály, především vápník, hořčík, draslík a sodík, si organismus bere, aby neutralizoval kyseliny a bezpečně je vyloučil. Protože se ale tak děje skrytě, organismus může dlouhodobě trpět překyselením, aniž bychom si toho byli vědomi.

Přečtěte si, jaké mohou být následky překyselení organismu:

Skoro všichni jsme „kyselí“. Seznamte se s nejčastějšími zdroji překyselení organismu Skoro všichni jsme „kyselí“. Seznamte se s nejčastějšími zdroji překyselení organismu Stav latentního překyselení organismu je v dnešní společnosti poměrně častým fenoménem. Na vině je strava i vyčerpávající životní styl.

Co pomáhá na překyselení organismu?

Jednou z nejlepších taktik, co na překyselený organismus můžete použít, je prostá změna stravy a životního stylu.

Změna stravy

Aby se snížilo překyselení organismu, měli byste minimalizovat příjem kyselinotvorných potravin. Na druhou stranu přidejte potraviny, které obsahují větší množství hořčíku, ty pomohou obnovit rovnováhu pH. Podobně působí i strava s přirozeným vyšším obsahem dalších minerálů jako vápník, draslík a sodík.

Vyhněte se cukru, ať už v podobě tmavého cukru, kukuřičného sirupu nebo glukózy. Překyselení podporuje i většina piv, stejně jako většina mléčných produktů, arašídy, švestky, fazole, káva, vejce a hovězí a vepřové maso. Naproti tomu zásadotvorné potraviny vám pomohou překyselení organismu zvrátit. Řadíme mezi ně většinu ovoce a zeleniny, zelený čaj, produkty ze soji, rozinky či med.

Dopřejte si pravidelně detox

Pravidelnou očistou organismu dopřejete organismu péči a výživu a zbavíte se nežádoucích, potenciálně škodlivých toxinů. Zaměřte se zejména na tlusté střevo, játra a ledviny, protože právě tyto orgány napomáhají organismu toxinů se zbavit.

Vyzkoušejte očistu tlustého střeva a organismu pomocí doplňku stravy DETOX by Brandeis Clinic.

DETOX by Brandeis Clinic DETOX by Brandeis Clinic Pomozte svému tělu se pročistit a zbavit toxinů a shodit přebytečná kila. Tento produkt obsahuje osm pečlivě vybraných extraktů, které pomáhají chránit hlavně zdraví tlustého střeva.

Spolehněte se na doplňky stravy

Doplňky stravy, které alkalizují organismus, napomohou obnovit rovnováhu pH. Obsahovat mohou vedle hořčíku, sodíku, draslíku a vápníku také mořské řasy jako spirulina, chlorela, modro-zelené řasy či zelený ječmen. Také probiotické bakterie se mohou na obnovení rovnováhy nepřímo podílet. Nevyhýbejte se ani česneku, který působí v organismu proti patogenům a reguluje střevní mikroflóru.

Přímo na překyselený organismus a obnovení rovnováhy pH v těle je určen doplněk stravy ANTI-ACID by Brandeis Clinic.

ANTI-ACID by Brandeis Clinic ANTI-ACID by Brandeis Clinic Překyselení organismu je v naší populaci častým jevem a je považováno za klíčový faktor vzniku mnoha zdravotních obtíží. Doplněk stravy ANTI-ACID by Brandeis Clinic napomáhá zvyšovat zásoby zásaditých látek a vyvažovat tak zásaditokyselou rovnováhu v organismu.

Dejte si vodu

Minerální, ale i kohoutková voda také stimuluje alkalizaci organismu a neutralizuje nadbytek kyselin.

S článkem souvisí tyto výrobky:

Konec článku

  • rss

Zdravý život