Tea tree oil

Přírodní olej s výraznými antiseptickými a antimykotickými účinky

Tea tree oil se získává z listů keřovitého stromu kajeputu střídavolistého, který pochází z Austrálie. Olej se využívá díky svým antiseptickým a antimykotickým účinkům v medicíně i kosmetice. Většinou je však třeba jej ředit, protože čistý může způsobit podráždění a další nežádoucí reakce.

Proti pupínkům, ale i vším

V případě orální konzumace je tea tree oil toxický, nicméně v nižších koncentracích se využívá zejména v kosmetických produktech určených na mytí pleti. Napomáhá při léčbě mnoha problémů, například v případě lupů, akné, vší, oparů a dalších kožních infekcích. Je účinný i proti zlatému stafylokoku.