Kyselina glykolová

Nejjednodušší alfahydroxykyselina

Kyselina glykolová je organická sloučenina, která nachází své využití zejména v lékařství a kosmetice, dále se využívá v organické syntéze, textilním průmyslu a je složkou petrochemických produktů. Jedná se o tzv. ovocnou kyselinu, v přírodě ji najdeme v cukernatých rostlinách (brambory, cukrová řepa), ale třeba i ananasu a melounu.

Víme, jak se zbavit jizev

Nás samozřejmě zajímá předně její kosmetické využití. Protože je schopna proniknout do kůže, je oblíbenou složkou chemického peelingu, jak pro domácí, tak pro odborné použití. Hodí se pro osoby, které chtějí omladit pleť – eliminovat vrásky, známky fotostárnutí pleti, nadměrnou pigmentaci i akné a malé jizvičky.

Kyselina glykolová podporuje exfoliaci pleti a následnou regeneraci pokožky, stimuluje produkci kolagenu a elastinu, čímž redukuje viditelné vrásky. Pleť navíc okysličuje a rozzáří.