Nejlepší předsevzetí pro rok 2018, které dodržíte: Dokonalá oční péče

Nejlepší předsevzetí pro rok 2018, které dodržíte: Dokonalá oční péče

Leden je měsícem nových předsevzetí. Co kdybyste si pro tentokrát nedávali složitá předsevzetí typu „zhubnu“ či „přestanu kouřit“, ale zvolili něco mnohem, mnohem příjemnějšího.

Co takhle si přislíbit, že se letos o sebe budete pravidelně starat? To přece nezní nijak nesplnitelně. Vybrali jsme pro vás nejlepší produkty z našeho eshopu, díky nimž pro vás bude luxusní péče hračka.

Hlavním bodem vašich snah o lepší péči by měla být oční péče a péče o oční okolí. Jemná pleť v okolí očí je totiž nejtenčí na celém těle, stárnutí pleti tedy podléhá mnohem rychleji.

Jak vybrat nejlepší oční krém?

Protože se v očním okolí projevuje stárnutí pleti jako první, je třeba věnovat mu zvýšenou péči. A to zejména nyní, po náročném svátečním období. Oční krém by si proto měl poradit nejen s vráskami kolem očí a jemnými linkami, ale také ztrátou pevnosti pleti, tmavými kruhy pod očima a otoky.

Porozhlédněte se proto po očním krému, který obsahuje koktejl anti-aging látek, které vám pomohou vyhrát tažení proti stárnutí pleti. Na mysli tím máme především antioxidanty a látky, které pleť vyživí a obnoví. Patří mezi ně třeba glycerin, hyaluronát sodný (kyselinu hyaluronovou), ceramidy, rostlinné extrakty, oleje, vitamíny, peptidy, mastné kyseliny či triglyceridy.

Krém na oční okolí by neměl být parfemovaný. Ať už se jedná o přírodní esenciální oleje nebo syntetické parfémy, často bývají zdrojem přecitlivělosti pleti nebo přímo alergických reakcí. Nejedná se nicméně jen o oční krém, žádný parfemovaný produkt by neměl přijít do kontaktu s očním okolím. Vybrat si můžete třeba z portfolia britské značky Medik8, jejíž veškeré produkty jsou neparfemované a bez obsahu parabenů.

Co čekat od oční péče? 

Při výběru krému je sice dobré mít očekávání, ale neočekávejte zázraky na počkání. Bohužel, žádný oční krém za dva dny používání nevypne pleť a nevyplní vrásky, případně neodstraní otoky kolem očí. Ty nejkvalitnější pleť v očním okolí přiměřeně hydratují (oční okolí nechceme hydratovat přespříliš, protože by mohlo dojít ke zhoršení otoků očního okolí), zjemňují texturu pleti a viditelně zpevní, rozjasní a zlepší vzhled nedostatků souvisejících se stárnutím pleti.

Při výběru denního očního krému hledejte takový s širokospektrální ochranou a výší SPF alespoň 30. Jedině tak zaručíte dostatečnou ochranu očního okolí před slunečním zářením a zabráníte vzniku nadměrné pigmentace, která se může objevit i v této lokalitě.

ADVANCED DAY EYE PROTECT ADVANCED DAY EYE PROTECT Hydratační krém na jemnou oblast kolem očí, který zároveň redukuje vrásky a chrání jemnou kůži před slunečním, infračerveným a modrým zářením, stejně jako znečištěním a glykací. Vedle vrásek vás zbaví také otoků a kruhů pod očima. Víc vaše oční okolí nepotřebuje! 1 220 Kč

Vedle toho byste si samozřejmě neměli nechat ujít ani benefity, které mají na pleť hutné a bohaté noční krémy. V noci si můžete naplno užít účinku retinolu, který v pleti stimuluje novotvorbu kolagenu a obnovu buněk, je proto skvělým spojencem v boji za lepší vzhled očního okolí. Protože nicméně není fotostabilní, je třeba jej nepoužívat přes den, kdy na světle degraduje, ale právě v noci, kdy může naplno působit. Proti otokům působí hesperidin, flavonoid z citrusového ovoce.

ADVANCED NIGHT EYE ADVANCED NIGHT EYE Unavené oční okolí potřebuje speciální péči, kterou mu dodá ADVANCED NIGHT EYE. Noční oční krém se i přes své nabité složení rychle vstřebává a okamžitě začíná pečovat o jemnou pleť v očním okolí, zatímco vy nabíráte energii během spánku. Připravte se na ranní omlazený vzhled s redukovanými vráskami i otoky a tmavými kruhy pod očima. 1 260 Kč

Maska (nejen) na oči

A co by to bylo za luxusní péči bez pleťové masky! Ty se sice obvykle aplikují na celý obličej, v případě masky s aloe vera Princess to neplatí. Je totiž určena výhradně na oční okolí, oživí a vyživí i oční víčka, nejen okolí očí. Díky obsahu kyseliny hyaluronové, aloe vera a dvou přírodních výtažků snižuje otoky kolem očí, vyhlazuje vrásky a hydratuje a celkově zjemňuje oční okolí.

Když už jsme u té luxusní péče a pleťových masek, proč nakonec nehýčkat celý obličej, než jen oční okolí? Vybavit se můžete přímo na konkrétní problém a zvolit konzistenci masky, která vám vyhovuje.

S článkem souvisí tyto výrobky:

Oční krém Dermaheal Cosmeceutical
Trápí Vás vrásky okolo očí? Již nemusí! Oční krém Dermaheal vás zbaví vrásek okolo očí, revitalizuje
V těhotenství a při kojení
1 730 Kč
Skladem - ihned posíláme
Starší články:
Retinol je proti stárnutí kůže to nejlepší. Víte ale, co je to retinizace?
Omlazení pleti21.11.2017

Retinol je proti stárnutí kůže to nejlepší. Víte ale, co je to retinizace?

Retinol má své místo ve slovníku kosmetického nadšence i odborníka už pěknou řádku let. Nyní se ale objevil nový termín, retinizace (z anglického retinization). Víte, o co se jedná? Vzpomeňte si na něj, až budete v ruce držet sérum proti vráskám s retinolem.

Čtyřicet je nových třicet! Ale jedině pokud věnujete své pleti dostatečnou péči
Omlazení pleti31.10.2017

Čtyřicet je nových třicet! Ale jedině pokud věnujete své pleti dostatečnou péči

Rostoucí věk má, co se péče o pleť týče, i své výhody. Dochází k přirozené redukci akné, také hormony způsobená hyperpigmentace ustupuje. Objevují se ale na druhou stranu jiné problémy, pleť může být sušší s unaveným vzhledem, začínají se formovat vrásky.

Vitamín E pomůže pleti vypořádat se s poškozením UV zářením, a tedy i vráskami
Omlazení pleti14.10.2017

Vitamín E pomůže pleti vypořádat se s poškozením UV zářením, a tedy i vráskami

Vitamín E je v tucích rozpustný antioxidant, který je nezbytný pro zachování zdraví pleti. Pro celý organismus je samozřejmě důležitý jeho příjem ze stravy, na pleť má ale výraznější účinek při topické aplikaci.

Péče o oční okolí může dramaticky omladit váš vzhled. Sestavte si ji na míru
Omlazení pleti6.10.2017

Péče o oční okolí může dramaticky omladit váš vzhled. Sestavte si ji na míru

Nejlepší péči svému očnímu okolí prokážete dostatkem spánku, matce přírodě lze ale naštěstí, když se spánku nedostává, pomoci i jinak - cílenou a důslednou pravidelnou péčí. A čím dříve s ní začnete, tím lépe!

Kosmetický derma váleček podpoří omlazení pleti, jeho používání má ale svá rizika
Omlazení pleti27.9.2017

Kosmetický derma váleček podpoří omlazení pleti, jeho používání má ale svá rizika

Dermaváleček je skvělým nástrojem péče o pleť. Podporuje regeneraci pleti, redukuje jemné linky a vrásky, strie, jizvičky, nadměrnou pigmentaci a zlepšuje stav pleti poškození slunečním zářením. Vedle toho napomáhá absorpci aktivních látek z kosmetických produktů do pleti. I jeho užívání s sebou ovšem může nést jistá rizika, zejména pokud nedodržujete správný postup používání.