Marakujový olej, luxusní zázrak pro omlazení vaší pleti

Marakujový olej, luxusní zázrak pro omlazení vaší pleti

Marakujový olej možná coby kosmetickou ingredienci vůbec neznáte. Ale měli byste! Podpoří váš boj proti vráskám, nadměrné pigmentaci, pleť také zklidňuje, a dokonce podporuje její pročištění.

Marakujový olej přirozeně bohatý na živiny hýčká a vyživuje pleť díky obsahu mastných kyselin a poskytuje jí antioxidační ochranu.  Patří k dražším typům přírodních olejů a získává se z dvou druhů mučenek. Oleje z obou druhů jsou si nicméně poměrně podobné.

Dva druhy exotického ovoce

Slovo maracuja pochází z Amazonie. Zde také roste „passion fruit“, tedy mučenka jedlá (passiflora edulis), jejíž semínka jsou bohatá na přírodní oleje a jejichž extrakcí za studena se získává marakujový olej lehce naoranžovělé barvy s lehkou konzistencí. Snadno a rychle se vstřebává do pleti, na níž neutváří nežádoucí mastný, nepropustný film.

Většina marakujového oleje nicméně pochází z „passion flower“, tedy mučenky pletní. Mučenka pletní je krásná rostlina, která má i řadu pozitivních zdravotních účinků. Již Aztékové z těchto blahodárných účinků těžili, stejně jako Indiáni v srdci Amazonie.

Oblíbené sérum C-Tetra + Intense s vysokým obsahem vitamínů C a E obsahuje marakujový olej z mučenky jedlé, společně se skvalanem, červeným ženšenem a vitamínem F!

C-TETRA LUXE C-TETRA LUXE Sérum C-TETRA v ještě účinnější verzi, to je C-TETRA LUXE. Zpomaluje proces stárnutí pleti, rozjasňuje a vyhlazuje vrásky, a navíc ještě silněji působí preventivně proti hyperpigmentaci. Obsahuje totiž větší dávku vitamínu C, společně s dalšími rozjasňujícími a vyživujícími složkami, které v základním séru chybí. Ideální pro zralou pleť nebo jako váš další krok v péči s vitamínem C. 1 850 Kč

Jak je to s využitím dvou typů marakujových olejů v kosmetice?

Výjimkou nebývá, ba je spíše pravidlem, že je marakujový olej v kosmetických produktech výsledkem mísení olejů z dvou druhů za účelem zvýraznění a zachování jejich nejlepších vlastností. Výsledný olej je lehký a příjemně hydratuje pleť, kterou nejen, že zvlhčuje, ale brání také jejímu vysoušení.

Jak pozitivně marakujový olej působí na pleť? Je účinný proti zánětům v pleti, kterou hydratuje a chrání ji před oxidačním stresem, ulevuje od svědění.

Marakujový olej patří mezi tzv. nosné oleje, což znamená, že je sice prospěšný pleti a organismu sám o sobě, zároveň je ale schopen do sebe pojmout i další aktivní látky a oleje, jejichž účinek navyšuje.

Nabitý živinami pro vaši pleť

Mezi hlavní živiny, které olej obsahuje, patří kyselina alfa-linolenová, beta-karoten, draslík, flavonoidy, fosfor, kyselina linolová, kyselina olejová, kyselina palmitová, kyselina stearová, vápník a vitamíny A, C a E.

Protože obsahuje velké množství vitamínu C, podporuje marakujový olej novotvorbu kolagenu v kůži. Jelikož kolagenu v pleti, a zároveň v celém organismu s rostoucím věkem ubývá, dochází ke vzniku jemných linek, vrásek a povolení kontur. Podpora jeho produkce je proto vítaným společníkem v boji proti předčasnému stárnutí kůže.

Co se týče kolagenu v těle, jeho hladinu v těle můžete navýšit třeba užíváním potravinových doplňků s jeho obsahem. Přečtěte si o tom, proč je tak důležitý a jak vlastně doplňky stravy s jeho obsahem fungují:

Největší tajemství kolagenu odhaleno Největší tajemství kolagenu odhaleno Víme, proč vám konzumace doplňků stravy s jeho obsahem zaručí krásnou pleť, nehty a vlasy a zdravé klouby. A hlavní důvod určitě není ten, že skrze doplňky stravy přijmete kolagen ústně.

Vhodný paradoxně i pro mastnou pleť

Ač se jedná o olej, z jeho aplikace může vedle suché pleti těžit i pleť mastná. Jak je to možné? Marakujový olej totiž reguluje produkci kožního mazu, a na pleti nezanechává mastný film.

Podporou vlastní hydratace pleti dochází k přirozenému postupnému snižování produkce mazu. Suché pleti přináší naopak jeho aplikace úlevu od pnutí, hydrataci a výživu, což se pak odráží na pleti, která je viditelně jemná, vyhlazená a svěží.

Omlazení nejen očního okolí

S tímto účinkem souvisí i vliv marakujového oleje na stárnutí pleti. Čím je totiž pleť sušší a čím méně v sobě zadržuje vody, tím více je náchylná ke vzniku jemných linek a posléze vrásek. Právě obsah vláhy dodává totiž pleti na objemu.

Marakujový olej díky obsahu mastných kyselin, jako kyseliny linolové, palmitové a stearové, hloubkově vyživuje buňky pleti, které tak dodává objem. Za další anti-aging efekt marakujového oleje je zodpovědný zmiňovaný vitamín C a jeho vliv na novotvorbu kolagenu.

Marakujový olej můžete klidně používat i na oční okolí, nedráždí a vyživí i velmi tenkou a citlivou pleť. Protože nemastí, nemusíte mít obavy, že se vám kvůli němu bude rozmazávat řasenka na spodních řasách. Naopak vám pomůže od vrásek a neestetických kruhů pod očima. S jeho aplikací zkrátka neprohloupíte. Zlepší elasticitu, texturu a pleť barevně sjednotí.

Podporuje pleť v ochraně před sluncem

Vitamín C na pleť působí i jinak pozitivně, protože posiluje odolnost pleti vůči ultrafialovému záření. Neznamená to sice, že byste se měli vykašlat na krém na opalování a spolehnout se na vitamín C, ale každá podpora se přece hodí.

Topicky aplikovaný vitamín C si poradí se stárnutím pleti, opraví i fotopoškození Topicky aplikovaný vitamín C si poradí se stárnutím pleti, opraví i fotopoškození Vitamín C chrání organismus před chřipkou, když jej však aplikujete topicky, tedy rovnou na pleť, pomůže vám zachovat mladistvý vzhled a navíc zlepší stav pleti poškozené slunečním zářením.

Vedle vitamínu C obsahuje marakujový olej také vápník a fosfor, a společně toto trio zlepšuje vzhled pleti poškozené slunečním zářením, pro níž je typický unavený vzhled a nestejnoměrný barevný tón. Pleti propůjčuje naopak rozzářený vzhled.

Tlumit dokáže marakujový olej také zánětlivé procesy v kůži, proto je vhodný i pro ty, kdo trpí kožními obtížemi typu lupénka a ekzém, pozitivní vliv má díky antibakteriálnímu působení také na akné a přináší úlevu a podporuje hojení v případě spálení od sluníčka.

Marakujový olej obsahuje kyselinu linolovou, která se obvykle nedostává v dostatečném množství mastné a aknózní pleti. Kožní maz s jejím nízkým obsahem bývá hutný, tuhý a přesně takový, který ve výsledku zanáší kožní póry a je doslova živnou kulturou pro bakterie způsobující akné. Tím, že kyselinu linolovou pleti dodáte, zlepšíte kvalitu kožního mazu, a tím pádem si ulevíte od akné. Marakujový olej navíc působí antibakteriálně a z pleti odstraňuje škodlivé patogeny. Prostě „win-win“.

V případě esenciálního oleje působí proti stresu, úzkostem, působí proti astmatu, kašli. Kromě toho jeho vůně napomáhá při nespavosti, zklidňuje a při masáži podporuje úlevu od bolestí svalů.

S článkem souvisí tyto výrobky:

C-TETRA LUXE
Sérum C-TETRA v ještě účinnější verzi, to je C-TETRA LUXE. Zpomaluje proces stárnutí pleti, rozjasňuje
100% vegan
V těhotenství a při kojení
1 850 Kč
Skladem - ihned posíláme
Starší články:
Bez mobilu ani ránu? Dejte si pozor, máte nakročeno k vráskám
Omlazení pleti16.7.2018

Bez mobilu ani ránu? Dejte si pozor, máte nakročeno k vráskám

A tím nemáme na mysli, že budete mít vrásky kvůli informacím, které se z mobilního telefonu dozvíte. Modré světlo, které září z jeho displeje, totiž škodí nejen očím, ale i pleti.

Nejlepší péče o pleť v 50 a více letech
Omlazení pleti5.7.2018

Nejlepší péče o pleť v 50 a více letech

V padesáti byste neměli rezignovat na péči o pleť v domnění, že vznik vrásek je už nevyhnutelný a nezvratitelný. Naopak, důslednou péčí můžete vzhled své pleti „zakonzervovat“ a zpomalit její další stárnutí.

Věděli jste, že retinal působí 11x rychleji než retinol?
Omlazení pleti29.6.2018

Věděli jste, že retinal působí 11x rychleji než retinol?

Že jste o retinalu ještě neslyšeli, a znáte jenom retinol? Tak v tom případě pokračujte ve čtení. Určitě si tohoto anti-aging všeuměla budete chtít na své pleti také vyzkoušet.

Stařecké skvrny na rukou. Vážně chcete mít ruce staré dámy?
Omlazení pleti15.6.2018

Stařecké skvrny na rukou. Vážně chcete mít ruce staré dámy?

Nadměrná pigmentace je potvora, a když už se jednou objeví, není snadné se jí zbavit. Vyžaduje to píli a trpělivost. Proto je lepší proti ní působit preventivně!

Boříme 3 největší mýty o retinolu a dalších retinoidech
Omlazení pleti22.5.2018

Boříme 3 největší mýty o retinolu a dalších retinoidech

Retinol a retinoidy celkově si poradí s povolenými konturami pleti, ucpanými póry, a dokonce i nadměrnou pigmentací. Bez ohledu na váš věk nebo typ pleti dokáží s pletí udělat přímo zázraky. Koluje ale kolem nich dost mýtů…